De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits

Drie weken lang hadden we, met Jack Clement aan het roer, hard gewerkt aan een album voor The Watchman. Nu gingen wij Jack uitzwaaien in Antwerpen. Wij hadden hem leren kennen als een man met een volstrekt eigen wijze van handelen; het woord conventie kwam in zijn woordenboek niet voor.Zo placht hij overal waar hij kwam te voelen aan materialen; het hout van tafels, de stof van gordijnen, het chroom van een fiets, alles werd met interesse betast en bekeken.
Zo ook in dit mooie chique restaurant in Antwerpen alwaar Jack met zijn shirt bijna open, servet om zijn nek, parmantig door de ruimte paradeerde terwijl hij alles onderzocht op 'tissue'. Vele aanwezigen doken met hun hoofd in hun bord , verschrikt door deze onorthodoxe verschijning. Jack had de ober al versteld doen staan door 'moules natures' te bestellen tegelijkertijd met spaghetti en erwtensoep en toen de ober reclameerde dat dit toch wel hoogst ongebruikelijk was, was Jack's korte antwoord: 'What do you mean, impossible…?'.

Wij keken nergens meer van op maar later die middag werd de overtreffende trap qua onaangepastheid toch nog bereikt tijdens een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwe kathedraal.
Enigszins glimmend van Europese trots troonden wij Jack en zijn zoon Niles door de kerk. Ze vonden het prachtig en Jack was weer zeer geïnteresseerd in waar alles van gemaakt was.Als een Sherlock Holmes snuffelde hij langs banken en relieken, betastte de inscripties in de eeuwenoude graven en snoof cultuur op. Eenmaal aangekomen bij het enorme triptiek van de Vlaamse Schilder Rubens , de 'Kruisafneming', raakte Jack in vervoering; Hij stapte kordaat over het beschermkoord, beklom de installatie en begon aan het rechter paneel te rukken om te kijken of de scharnieren na al die jaren nog zouden functioneren.Wij , en de suppoost, schrokken ons rot, en onder protest hebben we Jack zo snel mogelijk uit de kathedraal verwijderd, een kathedraal die de geschiedenis van eeuwen had getrotseerd maar toch niet helemaal 'Jack'- proof bleek te zijn.