De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits
ma 28 nov 2022

Diyet & The Love Soldiers + Gordie Tentrees

'Gisteren viste ik mijn avondmaal nog uit een bevroren meer, vanavond sta ik op het podium voor jullie te zingen'. Deze zin beschrijft in het kort het leven van zangeres en bassiste Diyet. Ze werd geboren in een tent, in een gehucht in het Canadese Yukon Territory. Daar groeide ze op in een familie die geworteld is in First Nation People tradities, maar die tegelijkertijd met een avontuurlijke hippie-spirit in de wereld staat. Haar zangtalent werd ontdekt in de schoolbus, ze volgde een muziekopleiding waarna ze besloot van muziek haar leven te maken.

De songs van Diyet & The Love Soldiers kun je omschrijven als alternative country, folk, met pakkende melodieën en verhalen die diep geworteld zijn in Diyet's indiaanse achtergrond. Ze zingt in het Engels maar ook in haar oorspronkelijke taal, het Southern Tuchone. Ze wordt begeleid door  The Love Soldiers, bestaande uit haar Nederlandse echtgenoot Robert van Lieshout (akoestische gitaar, drums en percussie) en producer Bob Hamilton (elektrische gitaar, pedal steel en mandoline).

In 2018 bracht zij een album uit 'Diyet & The Love Soldiers' dat verschillende nominaties kreeg, o.a. 'Folk Album of The Year' tijdens de Indiginous Music Awards, en 'Indiginous Songwriter of the Year' tijdens de Canadian Folk Music Awards.

De eveneens Canadese Gordie Tentrees begon zijn carrière als professioneel bokser, maar gooide de handdoek in de ring ten faveure van zijn muzikale aspiraties. Hij wordt wel vergeleken met Kelly Joe Phelps en Fred Eaglesmith.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.