De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits
ma 27 jun

Eindhoven SisoCity

Op deze avond zullen een aantal aankomende lokale talenten een plaats krijgen op het podium in Meneer Frits. De avond zal gepresenteerd worden door stadsdichter Iris Penning.

Hier vast een kleine greep uit de optredende artiesten:

Isa Lauren studeert aan het Rock City Institute. Deze beginnende artieste maakt Nederlandstalige liedjes en begeleidt zichzelf op de  piano. Ze kan mensen raken met haar mooie stem en opvallende teksten.

Gooseking 3000 is het DIY-project van Ernst-jan van Doorn (Mozes and the Firstborn, Mark Lada’s Golden Arches). De zingende gitarist (of gitaarspelende zanger) schrijft en brengt op Bottom Shelf Records liedjes uit vanuit zijn tweekameruniversum in zijn huisje in Eindhoven. Ernst schrijft over de belangrijke dingen in het leven, en samen met zangeres Sophia de Hoog en gitariste Estelle Stijkel (Kovacs, Bells of youth) zingen ze zijn liedjes over rugpijn, luidruchtige scooters en natuurlijk die zoete, zoete nostalgie.

Woody Veneman is een Eindhovense singer songwriter, hij maakt analoge techno, hij is ontwerper en galeriehouder. Ook is hij regelmatig te gast in cafe de Rozenknop met zijn programma 'Woody sings...' . Hij is uiterst productief en hij wordt gedreven door een tomeloze scheppings- en vernieuwingsdrang: ' Er is altijd nog iets wat je  niet hebt gemaakt'.

Jasmijn is een solo artiest maar dat zou je niet zeggen als zij op het podium staat:  met haar synthesizers, bass en drum creeert zij de basis voor haar melodische vocalen.Haar zelf geproduceerde beats gaan hand in hand met catchy lyrics. Met een dromerige krachtige sound neemt ze het publiek mee in haar wereld.  

Aiden, dit is de naam waaronder de Eindhovense Diederik van den Brandt opereert. Hij was al een begenadigd gitarist en songwriter maar hij bekwaamde zich ook op de peddle steel gitaar en in die hoedanigheid werkte hij mee aan diverse producties.

Iris Penning is stadsdichter va Eindhoven. Zij bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen, stond meer dan duizend keer op de planken, op festivals en in theaters in heel Nederland en België. Met de tekst als leidraad van de muziek bezingt ze speels het leven met ritmische zangpartijen, hier en daar wat jazzy invloeden en alles altijd op geheel eigen wijze.

Het volledige programma zal t.z.t. bekend worden gemaakt via de social media.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.