De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits
ma 23 jan

The Hello Darlins

The Hello Darlins is een Canadese americanaband, en niet zomaar eentje! De bandleden behoren tot de meest gevraagde sessiemuzikanten in hun thuisland en hebben onder andere gespeeld met BB King, Shania Twain, Richard Marx en vele anderen. Gitarist Murray Pulver speelde onder andere in Crash Test Dummies en gezamenlijk heeft de band een flink aantal JUNO Awards in de kast staan.

De basis voor het collectief werd gelegd in 2016, toen Mike Little en Candace Lacina een samenwerking aangingen na een gezamenlijke studiosessie. Ze bedachten dat het leuk zou zijn om een americana/folk groep te starten, maar pas toen hun vriend en producer Murray Pulver voorstelde om ook een plaat te maken werden de dingen echt serieus. Met als resultaat het in juni 2021 uitgebrachte debuutalbum ‘Go By Feel’. Een prachtige, relaxte americanaplaat in samenwerking met Matt Andersen, die zelf niet geheel onbekend is en in november nog in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven stond!

Opvallend is de zachte en mooie stem van zangeres Candace Lacina. Het album bestaat uit een combinatie van folk, country, soul en blues. The Hello Darlins weten daarin een eigen genre te creëren. Inmiddels is de band genomineerd voor 3 Canadian Folk Music Awards in de categorieën New/Emerging Artist of the Year, Ensemble/Group of the Year en Single of the Year (Still Waters).

Bluestown music: Go By Feel is een heerlijk americana-album waarin de satijnzachte en loepzuivere stem van Candace Lacina samen met de meerstemmige koortjes de show stelen.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.