De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits
ma 22 mrt 2021

Tip Jar

Dit concert werd gestreamed vanwege corona.

Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win en en Arianne Knegt. Van americana helden als de Amerikaanse Walt Wilkins tot een jazz virtuoos als Gilad Atzmon, van emerging talents als Baer Traa tot de Nederlandse snaren wonders Harry Hendriks, BJ Baartmans en Joost van Es. Tip Jars eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. Tip Jar bestaat behalve uit Bart de Win en Arianne Knegt uit Harry Hendriks, gitaar en mandoline, Eric van de Lest, drums en Tonnie Ector, contrabas.

Het onlangs uitgebrachte album 'One Lifetime' is een afwisselende mix van bluegrass, country, soul, folk, roots en zelfs een snufje jazz, de randen van de americana worden af en toe flink opgerekt maar met de stemmen van Bart de Win en Arianne Knegt als uitgangspunt is de karakteristieke Tip Jar sound uit duizenden herkenbaar. Persoonlijk, eerlijk, veel vocalen. Melancholischer wellicht dan voorheen, met knipogen naar de rafelranden van het leven.

Muziekkrant Oor: 'Een optelsom van echte instrumenten,compacte songs uit het hart, pakkende melodieën en een oprechtheid waar je als muziekliefhebber gretig U tegen zegt'.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.