De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits
ma 14 dec 2020

Kroonenberg Trio

Dit concert werd gestreamed vanwege corona.

Het énige wat Philip Kroonenberg niet kan op zijn gitaar is covers spelen. Hij schrijft zolang hij muziek maakt zijn eigen songs over alles wat hem beroert, van wereldse zaken tot familieleed of juist de liefde die hij voelt voor alles wat zijn hart sneller doet kloppen.

In de 80er jaren al ging Philip Kroonenberg met Ad Vanderveen samen naar de VS om als Personnel een elpee op te nemen met de baslegende Leland Sklar. Daarna maakte hij vooral onder zijn eigen naam een aantal prachtige cd’s die overal schreeuwende recensies kregen. Sinds kort staat hij onder contract bij Excelsior.

In de jaren voor Personnel speelde hij als Hagenees met alle andere bekende jongens uit Den Haag, waaronder musici van Living Blues en Eelco Gelling van Cuby onder de naam Freelance band, met op bas toen nog Aadje van Pijlen die nu ook deel uitmaakt van dit nieuwe trio waarbij ongehoord hard gegrooved wordt in de swampy louisiana traditie. Met niet te veel solowerk maar met diepe rhythms stuurt Sjoerd van Bommel op drums alles aan. Speciaal voor het luistercircuit hebben de heren een aantal prachtige kleine liedjes bewerkt om ook het intiemere luistergenot te bevredigen. Maar hoe klein ook, het blijft stiekem enorm swingen, Philip met zijn ongeëvenaarde fingerpickingstyle, Aad als diepe ronkende onderkant en Sjoerd als vrije drummer/percussionist. En natuurlijk met lekkere driestemmige zang.

De heren zijn nu op gezegende leeftijd om alle poespas terzijde te schuiven en tot de kern van de zaak te komen, simpel maar diep!

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.