De beste Americana-artiesten live in Meneer Frits
ma 7 dec 2020

Roel Spanjers Voodoo Piano

Dit concert werd gestreamed vanwege corona.

De Amerikaanse stad New Orleans, 'The Big Easy', is een echte smeltkroes van culturen en staat daardoor aan de wieg van vrijwel alle Amerikaanse muziek. Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt jullie mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans in de livestream.

New Orleans is een echte pianisten-stad, en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo'n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

Het NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO COLLEGE is een solo-optreden met piano en zang, maar tevens een soort ‘workshop’ waarbij Roel vertelt over de muzikale en culturele betekenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John zullen worden belicht.

Pianist, Hammond-organist en zanger Roel Spanjers speelde, nam op en tourde met uiteenlopende artiesten als: Luther Allison, Johan Derksen, Smokey Wilson, JW Roy, Terry Evans, Frédérique Spigt, Dayna Kurtz en Roscoe Chenier. Daarnaast is hij toetsenist en vast bandlid van NORMAAL.

Let op: dit is een concert uit ons archief.
Het is uiteraard niet meer mogelijk hier nog kaarten voor te bestellen.